The Game. Boken folk älskar att hata.

Då är det bara 3 veckor kvar i Sverige. Känns knappt av..
Brukar  få lite nervösa ryck i magen med jämna mellanrum. Men that’s it, annars känns allt precis som vanligt. Bara ännu en vanlig dag på Waynes med samma gamla människor.
Men fatta, om exakt tre veckor sitter jag på ett plan mot London, på väg till andra sidan planeten och jag kommer inte hem på ett år. Men det känns knappt av..

Men idag hade jag faktiskt tänkt skriva om något vettigt 🙂
Nämligen boken som är anledningen till att jag sitter här med denna blogg och snackar raggning.
Boken som alla älskar att hata, ”The Game” av Neil Strauss.

Det här var den första boken jag läste i ämnet, precis som så många andra killar som velat bli duktigare när det kommer till att prata med tjejer.
Tycker det är jävligt kul att höra hur mycket fördomar det finns mot ”såna som jag”.
Killar som har läst The Game, killar som kör The Game yada yada yada…
Men jag förstår att folk tänker så. Folk kommer alltid, alltid, alltid vilja ha något att basha på för att känna sig lite bättre, så en bok om ”hur man ska ragga upp tjejer på krogen” är för fan som gjord för det.

Angående teknikerna och rutinerna som lärs ut i boken, så tycker jag som de flesta. De är utan tvekan patetiska.
Men det som de absolut flesta verkar vilja förtränga, är att de faktiskt funkar.
De funkar, och de funkar brilliant.
Den som säger att de metoder som lärs ut i boken The Game inte funkar, har fel. Det finns alltid, alltid undantag, självklart. På många tjejer kommer dessa metoder inte ”funka”. Men generellt sett, så ”funkar” det på de flesta, så enkelt är det bara. Live with it.

Men men, som jag nämnde så anser jag att dessa metoder är patetiska. Boken är skitkul att läsa, inget snack om det, det är en jävligt underhållande historia.
Men, kortfattat går dessa metoder ut på att låtsas vara någon man inte är,  trycka ned tjejers självkänsla, och vilseleda dem för att få lite boom boom, och det är där jag tycker att det skär sig.
Tyvärr är det detta jag jävligt ofta blir förknippad med, och det suger ju.
Jag menar, vafan.. boken börjar med att den här lärans mästare ”Mystery”, åker in på psyket.. Senare mot mitten av boken åker han in en gång till! Det säger mig en hel del om vad den livsstilen kan göra med sinnet.

”Folk säger alltid åt dig att du bara ska vara dig själv. Men att bara vara dig själv räcker inte. Du har varit dig själv hela ditt liv. Du måste vara ditt bästa jag.” -Mystery

Jag tyckte det lät bra första gången jag hörde det. Logiskt liksom..
Men det jag står för idag, och det jag vill lära ut med mina kurser, är i princip raka motsatsen till The Game.
Jag tror att använda sig av ärlighet och sikta på att uppnå högre självmedvetenhet är ett sundare sätt att förändra sitt liv på. Särskilt när det gäller att utveckla sin sociala förmåga, med tanke på hur mycket det kan påverka våra liv.

Så här ser jag på saken.
Du har inte varit dig själv hela ditt liv. Du har med mycket större sannolikhet varit en väldigt socialt programerad person. Det innebär att du lagt ner mycket mer tid och energi på att försöka vara andras uppfattning om dig till lags, istället för din egna.
Du behöver inte vara ditt bästa jag för att få framgång med tjejer, särskilt inte om det innebär att vara någon annan.
Du behöver bara vara ditt sanna jag.

På lång sikt tror jag är det som är viktigare än att lära sig nya beteenden som gynnar, att lära av sig gamla beteenden som hämmar.

Have nice day! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s