Mina raggningstips från 2012.

Det var fan ett tag sen jag skrev något om raggning! Jag surfade runt lite på ett gammalt forum jag brukade hänga på och hittade en av mina artiklar.
Ha i åtanke att jag var 19 bast när jag skrev det här x) Vissa saker står jag fortfarande kvar vid, andra sitter jag själv och ifrågasätter på just nu.

KINEZZ 2012

Syftet med den här artikeln är att försöka få ner en så genomgående och heltäckande guide till mitt så kallade ”Game” på papper.
Det mesta av det jag kommer skriva efter det här stycket, är inte mitt eget. Jag har på något sätt stulit eller omformulerat jättemycket från olika dating gurus, författare och coacher. Om vissa saker jag skriver säger emot varandra, fine. Låt det göra det. Logik är inte nyckeln i allt det här. 1+1=3 liksom..

INGET ÄR SKRIVET I STEN

Det finns inte många saker som är absoluta sanningar i min värld. Alla uttalanden kan ifrågasättas, och nästan allt kan motbevisas. Personligen hatar jag att folk nästan hela jävla tiden måste se på saker och ting som att allt måste vara så jävla svart och vitt. Lev istället med att inget behöver vara bestämt, och var kritisk och flexibel när du hör och läser saker. För det finns fan så mycket variationer ute i världen att alla påståenden som görs där ute, inte alltid kan gälla alla.

”Nothing is true, everything is permitted.”

BLI DITT SANNA JAG

”People always tell you ”just be yourself”. But beeing yourself is not enough, you have been yourself your entire life. You have to be your best self.” -Mystery

Aa, fast näe. De flesta av oss har inte alls varit oss själva hela livet. De flesta har varit personer som styrts av deras sociala programmering(SP). Och om det är något jag verkligen har lärt mig under dessa år jag har sysslat med detta, är det att SP är bullshit.
Om vi ska vara realistiska, så finns det ingen klar modell för hur en man ska föra sig i dagens samhälle. På grottmänniskans tid, medeltiden, för 100 år sen, för 60 år sen innan feminismen fick fäste i samhället, fanns det mycket klarare modeller för en mans roll i nästan allt. Dessa roller kan de flesta nog klura ut själva, eller läsa om dem någon annanstans. Men idag är de flesta av oss, mest på grund av SP, i princip helt ovetandes om hur vi som män, ska vara just män.
SP är inget annat än informella, kulturella, samhällssociala normer som du förväntas leva upp till av folk i din omgivning. Det är hela den här grejen inom dig, som säger åt dig hur du borde bete dig i diverse situationer. Exempelvis att du ska vara en gentleman, inte säga saker som är opassande, undvika att göra någon upprörd, man ska inte göra si eller säga så etc. SP ger en känsla av skyldighet till att leva upp till andras förväntningar om dig, och att du ska upprätthålla en viss bild av dig själv för andra. Självklart kan det vara bra att veta hur man ska bete sig i vissa situationer. Men om du ständigt beter dig på ett sätt som är till för att behaga andra istället för dig själv, är det inte direkt sunt på lång sikt. Men många människor lever så. I grund och botten anstränger sig alltså massvis med människor för att andra ska tycka om dem och uppfatta dem som behagliga att umgås med, och i och med det blir de ofta väldigt manipulativa.

Så vad kan du göra åt saken? Du behöver fan inte ”vara ditt bästa jag”. Var bara ditt sanna jag. Bryt ned din sociala programmering, och istället för att försöka leva upp till samhällets gränser, värderingar och principer, börjar du leva upp till dina egna. Du börjar leva Ditt liv, för Dig.

Du sätter upp gränser för att du inte ska behöva ta skit från någon. Det betyder inte att du aktivt ska försöka bevisa det för folk. Det finns inget vettigt syfte med det.
Du skaffar åsikter och värderingar som du kan stå får. Du står för dina värderingar och lever efter dina principer för att det är vad du själv känner är rätt och fel. Men kom ihåg att ditt sanna jag inte är oföränderlig. Om någon skulle lyckas påverka dig eller ändra dina åsikter betyder inte det att du är svag.

”I can be whoever you want me to be, as long as it’s me.”

TA HAND OM DIG SJÄLV

Du är den viktigaste personen i ditt liv, så prioritera alltid att ta hand om dig själv i första hand. Jag säger definitivt att du ska vara självisk. Men med det menar jag välvilligt självisk. Alltså att du medvetet ser till att dina handlingar alltid gynnar dig själv i första hand. Men om det är så att möjligheten finns, ska det du gör även gynna folk i din omgivning så mycket som möjligt. Det betyder inte att du ska leka någon jävla Allan Ballan, eller tro att du är någon jävla världsmästare. Bara att du ska behandla dig själv bra, och folk i din omgivning så bra som möjligt. Det handlar om att ha en viss allmän respekt.

Men det är superlätt att bli förvirrad och tappa bort sig, true story. Därför är det bra att ha rimliga regler för dig själv, som du i princip alltid ser till att följa. Men stäng inte in dig i det helt och hållet, det ska inte vara regler som begränsar dig, de ska vara till för att skydda dig.
Det mest klockrena exemplet jag har på det är David X’s regler.

Regel #1: Vem bryr sig om vad hon tycker/tänker.
Regel #2: Du är den viktigaste personen i förhållandet.
-David X

Om du vill använda dig av dessa eller sätta upp egna, spelar ingen roll.
Bryt bara inte dina regler, men var flexibel i dem.

VILLKORSLÖST RAGGANDE

Nu ska jag försöka förklara vad det innebär att vara genuint villkorslös och gå igenom konsten att skita i.
Om du köper en drink till en brud, har du ingen rätt att bli sur om hon bara tar den, tackar och drar. Ni har väl inte direkt gjort en överenskommelse att om du köper en drink till henne, ska hon prata med dig resten av kvällen, sen följa med dig hem och bli knullad efterbliven. Men om ni har gjort den överenskommelsen och hon drar, då jävlar har du rätt att kritisera henne och ta tillbaka drinken.
Om du ger en brud en komplimang, kan du varken kräva eller förvänta dig att hon ska reagera som du hoppas att hon ska. Det är något du inte kan kontrollera, och därför inte borde göra en big deal av. Det finns fan inte mycket som ska vara en big deal när det gäller raggande. Det är lätt att inte göra saker till en big deal.
Ha inte så höga förväntningar och ha inte för stora krav, både på dig själv, din omgivning, och dina handlingar. Och ta aldrig ut något i förskott, så slipper du bli besviken.
Så gå inte ut enbart för att få med dig en brud hem, se till att ha en jävla massa kul också.

Därför är det så jävla bra att kunna tänka själv. Att inte förlita sig så mycket på alla repliker och färdiga samtalsscheman som finns där ute. Du blir bara besviken om du gör det, och det inte skulle funka. Jag säger verkligen inte att repliker och rutiner inte funkar, men gå inte runt och tro att det är de som får dig i säng. Det finns 100 andra avgörande faktorer som får det att hända.

Det jag förespråkar att du istället för att sitta framför en skärm och leta upp dessa repliker, lyssnar på dig själv, säger exakt det du tänker och ger blanka fan i vad folk tycker om det. Det handlar om att våga vara vågad utan att skämmas för det. Att våga vara 110% ärlig, och kunna stå för det. Smyg för fan inte med dina intentioner, de talar oftast ändå högre än dina ord. Var mer rak på sak, och var inte rädd för att säga något provokativt.
Men var inte dum i huvudet, du måste som tidigare nämnt ha en viss allmän respekt för folk i din omgivning. Det handlar inte om att gå ut för att provocera, bara att du inte ska vara rädd för att göra det. Att skita i hur folk uppfattar dig, är inte att vara respektlös. Det enda du inte ska göra är att förolämpa eller kränka någon, bara då ska du be om ursäkt. Annars ska du aldrig be om ursäkt för att du sagt något vågat, opassande eller kaxigt.
Men det är där det kan bli lite knivigt. För om du säger något vågat, måste du kunna stå för det, och inte vika dig om du skulle bli ifrågasatt eller kritiserad för det.

Våga bara ragga farligt, tjejer älskar bad boys ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s