Mot nya tider.

De senaste två månaderna har fan varit ett rent helvete.
Har tappat räkningen på hur många gånger jag varit så nära att bryta ihop i tårar eller velat dra stolar och nävar i väggar och människors nyllen. Hur många gånger jag varit nära på att be någon om en cigarett. Hur många gånger jag stått och stirrat på någons öl och velat ta bara en liten klunk.
Kan egentligen bara säga att jag har varit jävligt skör. Mycket mer känslig än vad jag skulle vilja erkänna.

Men idag har jag varit nikotinfri och nykter i 9 veckor och gått ner 18kg.

Och det känns bra. Trots att bajen losade cupsemifinalen. Trots att jag inte fick tjejen.. så känns det bra.
Det går emot all logik att känna lättnad och glädje nu. När så mycket skit hänt och så mycket hopp raserats på en och samma saint Patrick’s helg från helvetet.

Men det känns som att jag snart kommer kunna börja ta hand om mig själv på riktigt. Snart kommer jag stå på gymmet och lyfta skrot igen. Vetefan om jag kommer börja köra boxning som jag sa. Kanske börjar köra karate igen.
Den mesta motionen kommer dock komma från när jag är ute och spelar Pokemon GO. Jag kommer på fullt allvar springa runt och spela pokemon på mina lediga dagar.

Men men, när det gäller alkohol. Jag har lärt mig mycket om alkohol under den här tiden, och vilken helvetes drog det är. Jag har för fan jobbat som bartender under hela den här tiden. Det sjukaste jag insett är hur mycket mer man vill ha av den, när man väl redan har fått i sig lite. Hur folk blir helt beroende för stunden och bara vill ha mer mer mer.
Exempelvis, ett antal gånger har det kommit fram en pissfull jävel i baren och velat beställa. Jag säger ”Tyvärr min vän, du är för berusad, du får inte dricka nå mer ikväll.”, varpå de människorna jag nekat, nästan varje gång blir sura som fan för att de inte får dricka mer. De skickar sin kompis som försöker göra samma beställning och jag förklarar att den första killen inte får dricka mer alkohol, jag förklarar att de kan få köpa läsk och lite chips eller nötter så han eller hon kvicknar till, så får vi se om personen i fråga kan få dricka lite mer om en stund, typ om 30-60 minuter.

Men nej de blir istället skitsura, följt av otrevliga, varpå jag skickar ut dem.
Så stod jag där en gång och tänkte..

Fan, jävla idioter. Redan så jävla fulla, men ändå ska de bara ha mer och mer.. och mer.. och.. mer.. Hoppsan.. Beskrev jag nyss mig själv för bara ett par månader sen? Blev någon nyss en hycklare?

Det måste vara det här folk menat när de pratat om någon som inte kan kontrollera sitt drickande. När man säger att någon inte har någon spärr.
De enda spärrarna jag brukade ha var pengarna jag hade i fickan eller barens stängningstid. Annars satt jag och drack tills jag spydde eller däckade.

Jag vill aldrig hamna där igen. Jag vill vara vid mina sinnens fulla bruk. Jag vill vara äkta.

När mitt nykterhetskontrakt rivs, kommer jag nog hålla mig till att dricka bara när det är fotboll. Jag lär väl inte dricka varenda match, och när jag väl dricker lär det inte ens bli mycket.
Visst kommer jag dricka lite vid ett par utvalda tillfällen varje år, typ nån snaps på midsommar och julafton, lite skumpa på nyår, vissa födelsedagar.
Men det känns som att behovet av allt gift jag brukade trycka i mig är näst intill borta, så jag känner mig säker på att jag kommer kunna kontrollera mitt drickande.

Jag är inte framme än, men det är nära nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s